Lekkuh Boeijuh wint de SuperCup!

Na vorig jaar de beker te hebben gewonnen in de O.D.F. wist Lekkuh Boeijuh ook de SuperCup te winnen van Boelies 1, hierbij het verslag van die avond.

De Wedstrijd begon tussen Michael en Kevin. Michael heeft ze zinnen gezet op de winst en begint erg sterk aan zijn partij en wint deze met 4-0. Tussenstand 1-0 voor de Boelies1. De tweede partij gaat tussen Timo en Carlos. Deze partij is ook eenzijdig en de uitslag is dan ook het zelfde als de erste partij, namelijk 4-0 in het voordeel van Timo. Tussenstand 2-0 voor de Boelies 1.

De derde partij van de avond gaat tussen nieuw komer Leon en Marnix. Deze partij gaat wel gelijk op. Leon en Marnix zijn aan elkaar gewaagt en dat is te zien in het score verloop. 1-0 / 1-1 / 2-1 / 2-2. en bij deze stand is het Leon die aan de leg mag beginnen, echter is het Marnix die na 12 pijlen op een tweedarts finish staat en Leon die hem na 15 pijlen met een 140 weg zet op 36. Marnix legt aan voor de 14 darter en gooit deze ook. 2-3 in het voordeel van Marnix. De Marnix mag daarna nog zelf beginnen aan de leg en weet deze te houden. Tussenstand 2-1 voor de Boelies 1 en de spanning is weer terug.

De vierde partij is er 1 tussen oude bekende in de O.D.F. Jelle Kooistra en John de Ruiter. Ook deze partij blijft spannend tot 2-2. Om 2-3 voor te komen gooit John een 123 finish en daarmee breekt hij de spirit van Jelle en maakt John het af met 2-4 en is de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd want de tussenstand is 2-2.

De koppels beginnen met Timo+Leon tegen Carlos+Marnix. In deze partij zijn Marnix en Carlos een maatje te groot voor Timo en Leon. Marnix gooit 2x 180 en mede daardoor wordt deze koppel met 3-0 gewonnen door de mannen van Lekkuh Boeijuh! De tussenstand komt hierdoor op 2-3 in het voordeel van Lekkuh Boeijuh! en komen ze voor het eerst op voorsprong deze avond. Deze voorsprong geven Marnix en Carlos niet uit handen in de tweede koppelpartij. Ze zijn op dreef en ook deze wordt gewonnen met 3-0 van Jelle en Michael.

Tussenstand is nu 2-4 in het voordeel van Lekkuh Boeijuh!

Kunnen de heren van de Boelies 1 nog wat terug doen tegen de andere koppel van de avond, namelijk John en Kevin. De spanning zit hem voornamelijk bij een stand van 1-2 in het voordeel van John en Kevin. Bij de dubbels aangekomen worden er door beide partijen dubbels gemist. Michael en Jelle missen allebei voor overleving maar dan gooit Kevin de deur dicht en met een dubbel 2 weet hij de SuperCup veilig te stellen voor Lekkuh Boeijuh!

Namens het bestuur, die volledig aanwezig was bij de wedstrijd voor een perfecte begeleiding, bedankt voor de sportieve en gezellige avond in t Hof van Rozenburg. Uiteraard feliciteerd ook de O.D.F. Lekker Boeijuh! met het behalen van de SuperCup 2017/2018.