LEKKER BOEIJUH BEKER KAMPIOEN!!!

Lekker Boeijuh heeft dit seizoen de O.D.F. Beker gewonnen. In Cafe De Oude Haven wisten de mannen van Carlos Figge de beker te veroveren van de titelverdedigers, namelijk: Come Back 1.

De wedstrijd verliep erg spannend. Het was L.B. die de score opende, Marnix de Beer wist bij een 3-3 stand de laatste leg te winnen van Raymond van de Ende. Zoals de naam doet vermoeden wisten de mannen van C.B.1 de score weer gelijk te trekken. De verantwoordelijke hiervoor was Niek Braskamp die met 4-1 wist te winnen van Carlos Figge. De Rozenburgers wisten zelf voor te komen door een 4-1 overwinning door Peter Klein op John Wijsbroek. Echter had L.B. nog een John die de stand weer gelijk trok door met 4-3 de captain van C.B.1 aan de kant te zetten.

Tussenstand na de singles dus in evenwicht. 2-2.

C.B.1 als uitspelende ploeg mocht hun eerste koppel laten staan. Omdat het recept in de competitie en andere bekerwedstrijden goed had gewerkt, werd er weer gekozen voor het koppel Klein/Braskamp. Dit sterke koppel mocht het in de eerste koppelpartij opnemen tegen Wijsbroek/de Ruiter. Klein/Braskamp wisten de pot te winnen met 3-1 en zetten daarmee het Team van Nigel weer op voorsprong. In de tweede koppelpartij mochten nu Figge/de Beer aantreden tegen de mannen die tot nu toe alle punten voor C.B.1 hadden binnengehaald. Het C.B.1 koppel liet er geen gras overgroeien en wonnen ook deze partij, nu met de cijfer 3-0. Come Back 1 op een lekkere voorsprong 4-2.

Nu mochten de andere spelers van C.B.1 aan de bak. Het koppel Lloyd/van de Ende mocht aantreden tegen Figge/ de Beer. De spanning zal hoog zijn geweest, zal dit punt de winnende zijn. L.B. hielt het hoofd cool en wisten deze koppelpartij te winnen met 3-1. 4-3 in het voordeel van C.B.1 de tussenstand. Nu mochten John en John weer verschijnen aan de oche. Zullen deze twee het weer flinken net als in de halve finale, ook toen kwam stond  L.B. met 4-3 achter bij de laatste koppel en ook toen wisten John/John de 4de punt binnen te slepen voor Lekker Boeijuh. En ja hoor, ook nu weer waren ze de sterkere van de twee koppels en wisten ze ook nu weer het 4de punt binnen te halen voor Lekker Boeijuh.

4-4 stond het nu. Zoals gehoopt, de bierronde moest de beslissing geven. De Bierronde ging enigzins gelijk op. Echter kwam L.B. op achterstand. Op het scorebord stond een stand van 4-4 en in de bierronde 40 voor C.B.1 en 194 voor L.B. toen Marnix mocht gaan proberen om er volledige druk op te zetten bij C.B.1. En Marnix verzaakte niet, met een schieterende 162 score zette hij L.B. op een 32 finish. Niek, die heel de avond nog geen punt had verloren, mocht gaan aanleggen voor de winst. De druk bleek te hoog, hierdoor miste hij 3 wedstrijddarts. De captain van L.B. mocht nu de wedstrijd binnen gaan halen. Carlos verloste zijn mannen van de spanning en gooide de belangrijkste dubbel, de winnende.

Het gehele O.D.F. bestuur feliciteerd Lekker Boeijuh met de winst in de bekerfinale. Deze mogen nu aantreden in de SuperCup tegen Boelies 1.

Verder bedanken wij uiteraard Albert en Marco voor het foutloos schrijven op deze avond. Ook willen wij Ed bedanken van Cafe de Oude Haven voor zijn goede zorgen tijdens deze finale.