Playoffs O.D.F. seizoen 2016-2017

Vorige week donderdag was het dan zover, de Playoffs in Simonshaven van de 1ste divisie en 2de divisie. De beste 16 spelers van iederen divisie mochten zich op maken voor de onderlinge strijd, wie de beste zou zijn van het seizoen 2016-2017. 

De avond was warm in "De Oude Haven", maar dat mocht de pret zeker niet drukken in het altijd gezellige Cafe in Simonshaven. Met een zeer goede opkomst werd het toernooi gestart met 16 spelers, dus iedereen, voor de 2de divisie, en 14 spelers voor de 1ste divisie. In de poules werd het kaft van de koren gescheiden en gingen de beste 2 van de poule door voor plek 1 t/m 8 en de plekken 3 en 4 in de poule gingen strijden voor de plekken 9 t/m 16.

Voor de 2de divisie was het Dirk Kamer die de titel wist te bemachtigen van Winnaar single playoffs dartseizoen 2016/2017. Op weg naar de finale wist hij John Stremme en Robin Satter te verslaan met 3-0 en 3-1. Zijn tegenstander in de finale, Erwin Overbeeke, wist op zijn beurt te winnen van Richard Kunst, 3-1, en van Frenk Helmer, 3-1. Ondanks dat Erwin veel kansen heeft gehad om Dirk te verslaan, liet hij zijn dubbels liggen op de beslissende momenten. Dirk wist hier dus te van profiteren en de wedstrijd werd gewonnen met 4-3.

In de 1ste divisie was het Patrick van de Werken die de sterkste bleek die avond, waar hij vorig jaar nog 16de was geworden. Hij had het seizoen ook al op de nummer 1 afgesloten en wist dit dus te verdedigen. Voordat hij in de finale kwam wist hij te winnen van Chris Stam de Jonge (3-1) en van Jeroen Bergman (3-1). Om zich playoffs kampioen te mogen noemen moest hij in de finale afrekenen met Christiaan Wijnholds. Die wist onderweg te winnen van Mitchell Lobs (3-1) en van Sebastiaan Vermeulen (3-1). De finale was een best of 7 en Patrick wist deze te winnen met 4-2.

De avond was super verlopen en was erg gezellig. De O.D.F. wil iedereen bedanken voor de goede opkomst en wij hopen volgend jaar weer op zo'n goede opkomst en sfeer.