Het was een warme zaterdag middag in Simonshaven. Ed van Café "De Oude Haven" had genoeg om de warmte tegen te gaan. Nadat er 52 spelers zich hadden aangemeld voor het eindtoernooi, kon het toernooi beginnen.

Er waren 14 poule'tjes en de format voor de wedstrijden was een best of 3. De poulewedstrijden verliepen goed en snel ondanks dat er regelmatig mensen van het terras afgehaald moesten worden die vollop aan het genieten waren van een koud drankje en de zon. Rond kwart over 4 waren alle poulewedstrijden gespeeld en was het wachten op het eten die rond 5 uur gebracht zou worden door gildeslagerij Hoogendoorn uit Zuidland. Het eten werd netjes op tijd gebracht en er kon vollop gegeten worden. Nadat iedereen voldaan was van het eten, was het tijd voor de prijsuitreiking.

Alle kampioenen kregen hun beker uit handen van onze voorzitster, Olga Hanswijk, die heeft nu nog blauwe wangen van het zoenen want niemand wilde dat missen. Het enige minpuntje van de avond was wel dat de kampioenen van eredivisie niet op tijd waren voor de prijsuitreiking, staat jullie netjes. De beker werd wel later op de avond afgehaald. 

Na het uitreiken van de bekers, schalen en medailes stond het vervolg van het eindtoernooi op het programma. Er werd een verliezers ronde gespeeld en een winnaarsronde. In de Verliezersronde wisten John Frenay en erelid Sandy Brouwer in de finale te komen. Het was John die aan het langste eind trok en heeft de finale vr gewonnen met 4-1.

In de winnaarsronde was het Carlos Figge die wist door te dringen tot de finale, waar Frans Borsten op hem wachte. Ondanks een 2-0 voorsprong voor Frans was het Carlos die sterker was aan einde van de avond. Hij was scherper en gooide sterk en wist maar liefst 5 legs op rij te pakken en daarmee was hij de winnaar van het eindtoernooi 2016-2017.

Namens het gehele O.D.F. bestuur feliciteren wij de winnaars van deze geweldige dag.

Verder willen wij ook Albert Foppele bedanken voor zijn inzet en alle vrije tijd die hij in de organisatie heeft gestoken van dit eindfeest. Voor de mensen die hem niet kennen...hij is de gene met de microfoon.