Alle dartbanen worden gekeurd.

Om onze mooie sport/hobby uit te voeren is een dartbaan die aan alle eisen voldoet natuurlijk geen overbodige luxe. Daarom heeft de O.D.F. ook een baancontrolecommissie die deze maand langs alle locaties gaat om alle dartbanen te controleren. De commissie bestaat uit twee vrijwillers die deze controle gaan uitvoeren. Dit zijn Mario Hotting en Alma Hessels-Hanswijk. Mario gooit al aardig wat jaren bij de O.D.F., getuigd ook zijn nummer 1003, en gaat dit seizoen gooien bij Lethal Weapon in de Eredivisie. Alma is ook geen nieuwe in de O.D.F. en gooit dit jaar bij Ron's Magnificent Dartiesten in de 1ste divisie.

 

De controle bestaat uit de volgende punten:

 - de afstand van vloer naar de Bull's Eye (173 cm)
 - de afstand van voorkant dartbord naar de voor zijde oche (237 cm)
 - de diagonale afstand van de Bull's Eye tot voorzijde oche (293 cm)
 - de oche in redelijke lijn is met het dartbord (hart oche - Bull's Eye)
 - de ruimte rond de baan vrij is voor een normale worp
 - dat er voldoende licht op het dartbord komt (weinig tot geen schaduw)
 - een algemene indruk van de baan voor een goede wedstrijd verloop

Dus deze maand neemt de baancommissie contact op met de/een captain van het/een team van een speellocatie en met de eigenaar van de speellocatie. er wordt dan een afspraak gemaakt om de controle uit te voeren. Als de baan goed gekeurd wordt, krijgt de speellocatie direct een certificaat dat de baan voor aankomend seizoen goedgekeurd is. Deze moet zichtbaar opgehangen worden in de speellocatie. Wordt de baan afgekeurd dan mag de speellocatie deze direct aanpassen zodat deze alsnog goedgekeurd kan worden. Mocht de afgekeurde baan niet direct aangepast kunnen worden, zal deze baan geen certificaat krijgen en dit wordt op de site vermeld. Uiteraard worden de goedgekeurde banen ook op de site vermeld.

Mocht het zo zijn dat de baan na september niet gekeurd is, stuur dan een bericht naar de baancontrolecommisse zodat deze alsnog gekeurd kan worden.

LET OP! Op een afgekeurde baan mag geen competitie gespeeld worden door teams uit de O.D.F.