De eerste wintercompetitie week zit erop!

Na de voorrondes in de bekercompetitie en de SuperCup, was het deze week de start van de wintercomptitie jaar 2017/2018. Voor de ere en de tweede divisie begon de speelweek op maandag. Dinsdag ging het los voor de eerste divisie, die op die dag van start ging.

Voor de tweede divisie begon het zoals gezegd op maandag. Op het programma stond Doe Eens Gek vs. Dorstige Darters. 6-3 winst voor de gekken. Martin van Mill wist wel in deze wedstrijd de eerste 180er te gooien van de 2de divisie. Op dinsdag ook 1 wedstrijd deze was tussen de Bar-Biertjes en Kom Tie Dan He 010. Ook hier was de eind uitslag 6-3 maar dan voor de bezoekers. Op woensdag mochten Come Back 2 en Dinges hun seizoen beginnen. Hier was het Come Back 2 die aan het langste eind trok door de wedstrijd met 5-4 te winnen. De Gouden Leeuw mocht hun wedstrijd, op donderdag, beginnen tegen de nieuwkomers DenS Devils. De spelers van DenS Devils wisten deze pot te winnen met 5-4. De kracht in deze partij lag in de koppels, de duivels wisten deze alle 4 te winnen terwijl er in de singles pas 1 punt behaald werd. Op vrijdag 2 partijen, Motley crew vs. Prik m Erin en Triple nix vs. Stijf Onderaan. Laatst genoemde doet verlopig hun naam eer aan door de wedstrijd met 9-0 te verliezen en staan dan ook stijf onderaan. De laatste wedstrijd in deze divisie werd 6-3 gewonnen door Motley crew. Kermits 4 is het 13de team in deze divisie die kunnen volgende week hun kunsten laten zien.

Dus in de tweede divisie staat Triple nix bovenaan en is er 1 180er gegooid en geen finishes boven de 100.

Voor de eerste divisie stonden er 7 wedstrijden op het programma verdeelt over drie avonden, namelijk: dinsdag, donderdag en vrijdagavond. Op dinsdag waren er 2 wedstrijden die beide 6-3 gewonnen werden door Shit Happens en The entertainers. De eerste drie pijlen in de eerste divisie was trouwens wel een 180er door Wouter van Wijk. Zijn teammaat Meneer Harrie Twickler wist de eerste finish boven de 100 te gooien. Een mooie 108 finish staat genoteerd. 3 wedstrijden werden er op donderdag gespeeld, nou ja, 2 wedstrijden want Voor Spek & Bonen wist helaas niet genoeg mensen bij elkaar te krijgen voor deze avond. Het resultaat is dat Mikado Bulls 1,  9 punten heeft gehad. The Man in Black wist te winnen met 5-4 van Twenty six what else en Finnegan's Finest wist 7 punten te behalen tegen Almost. Op vrijdag werden er twee wedstrijden gespeeld, namelijk: The Bulls vs. Boelies 2 en Jolly Jokers vs. The Knock Offs. Boelies 2 kon de winst behalen door de bierronde te winnen. The Knock Offs hebben de eerste wedstrijd laten zien dat ze maar 1 ding willen en dat is winnen, een klinkende 9-0 overwinning staat dan ook genoteerd.

Met 7x 180 en 2 finishes boven de 100, namelijk: 108 en 130 is ook de eerste divisie van start.

Dan de Eredivisie. Na een seizoen waar een schema werd gehanteerd van een anderhalve competitie is het dit jaar weer gewoon een uit en thuis wedstrijd spelen. I.v.m. 13 teams is er 1 team in de wachtkamer en die zullen volgende week hun seizoenstart beleven. Dus 6 wedstrijden op het progamma van de eredivisie. Met wat nieuwe teams in de eredivisie is het afwachten wat er zou gebeuren. Op maandag 2 wedstrijden, een 4-5 overwinning voor JWB-Time op Fast & Delirious en een 6-3 overwining voor de oude mannen van The old fellows op D.T.M. Op Dindag mochten de SuperCup winnaars aantreden voor de wintercompetitie. Helemaal niks, die vorig jaar kampioen waren geworden in de eerste divisie, was hier de tegenstander. Deze weten gelijk hoe het is in de eredivisie. De heren van Lekkuh Boeijuh wisten deze partij met 8-1 te winnen. De nummer 2 van de eredivisie van vorig jaar en die waren ook de nummer 2 in de bekercompetitie van vorig jaar, Come Back 1 moest het seizoen openen in muziekcafe Barbiertje tegen Smokey and the Bandits. Come Back 1 is het seizoen goed begonnen met een 7-2 overwinning. Op woensdag mocht de kampioen beginnen aan de strijd van dit jaar, Boelies 1 vs. H.M.N.G.W.. Het was een moeizame avond voor de regerend kampioen en dit resulteerde in een nipte overwinning van 5-4. Op donderdag was de laatste wedstrijd van deze week in de eredivisie, Darts4Life vs. V.I.D.A. de nummer 3 van vorig jaar. In deze partij, die met 5-4 werd gewonnen op de bierronde door V.I.D.A., gooide Frans Borsten een 170 finish in zijn koppelpartij en dit is dan ook gelijk de hoogste finish van de week.

Ook de eredivisie is van start gegaan en daar is in de eerste week 18x de maximale score gegooid van 180 en daar staat nu Arjan Poortvliet op 1 met maar liefst 3 stuks. Zoals gezegd zijn er ook hoge finishes gegooid 2x een 120 en de 170 finish door de secretaris.

Het seizoen is los en er is nu 26x 180 gegooid. Volgende week gaan we weer verder met de competitie van 2017/2018.