Week 5 is gespeeld.

Afgelopen week is het programma van week 5 afgewerkt. Er waren weer 171 punten te verdelen over 19 wedstrijden. Het is een speelweek geweest met 1 uitslag van 9-0 maar de 5-4  (6x) was de populairste uitslag van de week.

In de 2de divisie was de 5-4 voornamelijk aanwezig. Het kwam driemaal voor dat de uitslag maar 1 punt scheelde. Bar-Biertjes, Dorstige Darters en DenS Devils wisten alle drie te winnen met 5-4. Bij laatst genoemde was de tegenstander Stijfonderaan die de wedstrijd dus wel verloor maar wel de nodige punten wisten te pakken tegen de nummer 3 uit de competitie. Misschien is dit wel een opmars naar boven voor de hekkensluiters. Verder doen de Kermits 4 hun best om aan te sluiten bij de bovenste plekken. Door een 6-3 overwinning op Doe Eens Gek doen ze goed mee, ze staan dan ook 6de met een wedstrijd minder dan de bovenste 5 en als je kijkt naar de gemiddelde punten staan ze zelfs tweede. Er waren ook nog twee wedstrijden met een 7-2 uitslag. De Gouden Leeuw wist uit in cafe de oude haven 7 punten te pakken tegen Dinges en de thuis spelende Kom Tie Dan He 010 wist de 7 punten in B.B.V.M. te houden.

Er zijn 2 180ers gegooid vorige week in de 2de divisie. Gerard Boshoven van Triple nix en Danny Kampert van Kom Tie Dan He 010 wisten de maximale score te gooien. Triple nix staat nog steeds bovenaan maar Kom Tie Dan He 010 heeft de achtervolging ingezet.

In de 1ste divisie werd er uiteraard ook weer gespeeld voor de nodige punten. Hier wist Double Trouble een mooie uitslag te behalen tegen de Jolly Jokers. Er werden maar liefst 8 punten gepakt. Alleen Maurice Meulenberg wist zijn single te winnen en had hier de eer van het ene puntje. Toen kwamen er 4 uitslagen van 6-3. Almost moest thuis zijn tweede nederlaag incasseren tegen Ron's Magnificent Dartiesten. Boelies 2 en Shit Happens wisten de 6 punten thuis te houden tegen The Man in Black en Twenty six what else. Een vierde uitslag van 6-3 was bij de wedstrijd The Knock Offs vs. The entertainers. Het thuis spelende team, The Knock Offs, had tot nu toe in 3 wedstrijden nog maar 2 punten weggegeven. Blijkbaar zat er deze week wat zand in de machine en werden er 3 punten verloren. De bezoekers van cafe Johan wisten zelfs op 0-2 voorsprong te komen. Echter gingen de rest van de singles en koppels naar de thuisspelers maar de bierronde werd nog wel gewonnen door de bezoekers. Toen waren er nog twee wedstrijden met een uitslag van 5-4. Mikado Bulls 1 wist thuis, in 't Hof van Rozenburg, niet te winnen van The Bulls en mocht een derde verlies partij noteren. De andere 5-4 partij was spannend tot het laatst en was een ware straat durby. Pas in de teamronde viel de beslissing. Ook hier waren het de bezoekers die aan het langste eind trokken. Finnegan's Finest was hier de gelukkige en Voor Spek & Bonen moest dus de winst meegeven vanuit Cafe De Buurt.

Ondanks de drie punten die werden verloren staan de mannen van The Knock Offs nog wel bovenaan met 31 punten. Qua 180ers blijft het spannend wie er nou de eerste wordt met twee stuks achter zijn naam.

Ook in de eredivisie waren er 54 punten te verdelen. 9 hiervan gingen naar Lekkuh Boeijuh die hiermee de koppositie steviger in handen heeft genomen. Het verschil met de nummers 2 en 3 is nu opgelopen tot 7 punten. De mannen van Fast & Delirious waren in deze partij het slachtoffer en konden puntloos naar Brielle terugkeren. Er waren drie wedstrijden met een uitslag van 8-1. Michel de Pan wist de eer te redden door zijn single partij te winnen tegen Darts4Life die met de andere 8 punten aan de haal gingen. Deze eer was in de partij tussen V.I.D.A. en Smokey and the Bandits voor Kevin Schiedon. Ook hij wist 1 punt af te pakken van huidige nummer 3 van de competitie. Boelies 1 die in de vorige wedstrijd een flinke klap kreeg van Come Back 1 wist zich te herstellen en ook zij wisten 8 punten te behalen in hun wedstrijd. Daar was Mitchell Zuiderwijk de gene die de 0 van het scorebord wist te halen door zijn single te winnen. De nummer 2 van de competitie wist ook weer een goede uitslag te behalen. Was het de vorige wedstrijd 7-2 tegen de Boelies 1, ook deze wedstrijd wisten ze te winnen met 7-2 maar dit keer was het H.M.N.G.W. die maar 2 punten wisten te pakken. Dan rest alleen nog de laatste 9 punten die te verdelen waren. Deze werden verdeeld onder Lethal Weapon en The old fellows. De oude mannen wisten in hun single partijen de voorsprong te pakken. Na 4 gespeelde partijen was het 3-1 voor de mannen uit Cafe Dens. Maar toen was daar een ommekeer. Alle koppels gingen naar Lethal Weapon en hierdoor ook de overwinning. De teamronde was dan weer een prooi voor The old fellows en hierdoor was er een einduitslag van 5-4.

Timo van der Harst gaat weer alleen aan kop in de 180ers, hij staat inmiddels op 5 van het totaal aantal van 53 stuks. Lekkuh Boeijuh heeft dus de koppositie met 35 punten en deze worden gevolgd door Come Back 1 en V.I.D.A. die beide op 28 punten staan. V.I.D.A. die minder teamrondes heeft gewonnen neemt hierdoor plek 3 in beslag.