De zesde week is gespeeld

Vorige week was het speelweek 6 die gespeeld moest worden. Deze week is er geen darten i.v.m. de herfstvakantie. Volgende week staat de bekercompetitie weer op het programma. Kijk op de bekercomptitie pagina voor de juiste speel data en je tegenstander.

In de tweede divisie stonden er weer 6 wedstrijden op het programma. De Gouden Leeuw en Doe Eens Gek hebben deze week goede zaken gedaan De Gouden Leeuw wist 7 punten te pakken en Doe eens Gek wist zelfs een punt meer te pakken. Zij wisten met 8-1 te winnen van Come Back 2 en de tot nu toe goed spelende Kermits 4 moest dus een 7-2 nederlaag incasseren tegen De Gouden Leeuw. De winnende teams staan nu samen op de tweede plek en zijn DenS Devils voorbij gegaan. Die hadden deze week een lastige partij te spelen. Er werd wel gewonnen van Prik m Erin maar het was een 5-4 uitslag. Triple nix heeft ook goede zaken gedaan. Hoewel de concurenten dichterbij zijn gekomen, hebben ze ook een andere concurent op meer achterstand gezet. Er werd namelijk met 6-3 gewonnen van Kom Tie Dan He 010, die stonden vorige week nog 3de maar na deze uitslag zijn ze terug gezet op de 5 plek. Stijf onderaan blijft de aankomende twee weken ook stijf onderaan er werd weer verloren met 3-6 van de Dorstige Darters die met deze uitslag goed in het midden staat van de lijst. En dan rest er nog 1 wedstrijd uit de tweede divisie. Dinges mocht op bezoek bij de Motley Crew in Rozenburg. Dinges die tot nu toe nog geen 1 wedstrijd wist te winnen had het ook deze week erg lastig. Toch werd er een 4-4 stand gehaald voor de teamronde. Zou het dan lukken om deze week wel te winnen. En ja hoor de teamronde ging naar Dinges en hiermee ook de eerste overwinning van het seizoen.

Triple nix staat nog steeds boven aan maar tussen de nummer 1 en 5 zit maar 5 punten dus alles is nog mogelijk en is het nog steeds een open competitie.

In de eerste divisie werden ook weer de punten verdeeld. 7 wedstrijden moesten er gespeeld worden. In deze divisie was het toch wel de 6-3 uitslag die het meest werd genoteerd namelijk 3x. Er was 1x een 8-1 uitslag. Boelies 2 had er zin in deze week en wist dus 8 punten af te snoepen van The Entertainers. Joram Gelderland was de gene die de eer wist te redden voor zijn team. Finnegan's  Finest kreeg deze week Double Trouble op bezoek. Ondanks dat de thuis spelende ploeg 4-2 voor kwam waren het de bezoekers die wisten te winnen met 4-5. Dominique van der Zwan heeft wel de hoogste finish aangescherpt in zijn divisie een mooie 132 finish staat nu bovenaan en hij heeft de 130 van Christiaan Wijnholds dus overklast. Het team van Christiaan The Knock Offs wisten wel weer te winnen. Echter is de storm waarmee ze begonnen uitgewaaid. Werd er in de vorige partij 3 punten verspeeld. Ook deze week was het raak voor Ron's Magnificent Dartiesten ook zij wisten 3 punten te pakken tegen de koploper. De koploper is nog wel ongeslagen waar de nummer laatste nog moet gooien, hopen de Jolly Jokers dat zij hun eerste winst partij mag gaan bij schrijven tegen Mikado Bulls 1. Een andere 6-3 partij was die tussen The Man in Black en Voor Spek & Bonen. The Man in Black gaan niet al te hard van start dit seizoen en ook deze wedstrijd werd verloren. Hierdoor konden de mannen van Voor Spek & Bonen weer aardig klimmen in de ranglijst. Twenty six what else en Almost hebben er een spannende pot van gemaakt. Alle zowel de singles als de koppels werden om en om gewonnen waardoor de teamronde de beslissig moest geven. Deze werd gewonnen door Twenty six what else en zij wisten de partij dus te winnen. De laatste wedstrijd met een uitslag van 6-3 was tussen The Bulls en Shit Happens. Er was een tussen stand van 2-2 na de singles maar daarna wisten de bezoekers nog maar 1 koppel te winnen. In deze partij is ook antwoord gekomen op de vraag wie er als eerste van de tweede divisie 2x een maximale score zou gooien. Good Old Nicola Cuccumazzo wist als enige een tweede 180 te gooien en staat daarmee boven de lijst.

The Knock Offs staan nog steeds bovenaan en het lijkt lastig om dat nog te gaan veranderen voor de andere teams. Ze staan 9 punten los van de nummer 2 Boelies 2 en zij worden door Shit Happens gevolgd op 1 punt afstand.

In de eredivisie lijkt er een splitsing te ontstaan tussen de top 4 en de rest. Verrassend is dat niet de traditionele top 4 bovenaan staat maar dat er een nieuwkomer bij gekomen is. Darts4Life hebben tot nu toe een goed seizoen. Er werd deze week gewonnen van de The Old Fellows van Dens met 7-2 en darts4Life staat nu, met een wedstrijd minder dan de rest in de top 5, op de vierde plek met 27 punten en staan met 4 punten los van de kampioen van vorig jaar Boelies 1. Die kregen weer een flinke tegenslag te verwerken want er werd verloren van de koploper Lekkuh Boeijuh met 7-2 en die lijken de beste papieren te hebben voor de strijd in het kampioenschap. Zij worden gevolgd door V.I.D.A. op 5 punten achterstand die deze week een 9-0 overwinning konden noteren in Brielle. Fast & Delirious werd geklopt in eigen huis Cafe Het Vervolg. V.I.D.A. heeft de tweede plek overgenomen van Come Back 1 die nu op 1 punt achterstand derde staat. Er werd deze week met 8-1 gewonnen door de mannen uit Rozenburg van JWB-Time. De eer werd laat in de wedstrijd pas gered door de derde koppel te winnen. H.M.N.G.W. mocht thuis aantreden tegen de mannen van D.T.M. Tot 3-3 was de wedstrijd in evenwicht maar daarna gooide H.M.N.G.W. de wedstrijd in het slot door 2 koppels achter elkaar te winnen. De winst was binnen maar de teamronde werd nog wel gewonnen door D.T.M. waardoor de einduitslag op 5-4 kwam. Smokey and the Bandits moesten ook thuis gooien. Lethal Weapon kwam op bezoek in Hellevoetsluis. Ook hier was het spannend tot 3-3. Ook hier werd daarna de wedstrijd gewonnen door de thuisspelers die twee koppels achter elkaar wisten te winnen, alleen in deze wedstrijd ging de teamronde wel naar de thuisploeg en hier werd het dus 6-3.

Lekkuh Boeijuh staat dus bovenaan. Timo van der Harst gaat nog steeds voorop in de 180ers, hij wist er tot nu toe 8 te gooien.

Zoals gezegd zal er volgende week een beker week zijn. Veel succes in die week en maak er een gezellige en sportieve wedstrijd van.