De eerste ronde is gespeeld.

Vorige week stond in het teken van de eerste ronde van de O.D.F. bekercompetitie. Na de voorrondes was het nu de beurt aan alle teams die zich hadden ingeschreven voor de beker. Er was 1 uitslag van 9-0 en er was 1 wedstrijd waar de teamronde de beslissing moest brengen.

Als je naar de uitslag kijkt denk je al snel dat het dat de Kermits geen gezellige avond hebben gehad, maar niets is minder waar. Ondanks de 9-0 verlies partij was het toch een gezellige avond tegen V.I.D.A. uit de eredivisie. Voor beide teams geldt dat ze in hun thuishaven mochten spelen te Simonshaven en dat maakte veel goed. Verder werden en nog 3 andere partijen op maandagavond gegooid. Ook prik m erin uit Cafe "De Oude Haven" moest hun bekerwedstrijd thuis spelen. Hun mochten aantreden tegen een andere ploeg uit de 2de divisie namelijk DenS Devils. Het bleef lang spannend maar De Duiveltjes wisten de vierde koppel te winnen waardoor ze bij elkaar 5 punten hadden om door te gaan in de beker. Deze heren zatten gelijk vol zelfvertrouwen en deden dit uiten aan V.I.D.A., die er ook waren, dat zij de volgende zouden worden die zouden gaan verliezen, dus afwachten wat de loting doet. De wedstrijd werd uiteindelijk 6-3 gewonnen door DenS Devils. De derde partij op de avond was die tussen twee eredivisie teams. De oude heren van The Old Fellows moesten het thuis in cafe Dens, gaan opnemen tegen Dart Team Meiburg uit Zuidland. Na een 1-3 voorsprong voor de bezoekers wist de thuisploeg de eerste koppel te winnen alleen dit was ook gelijk de laatste koppel die gewonnen werd. De eer werd nog gered door de teamronde te winnen zodat de uitslag nog te dragen was, 3-6 voor D.T.M. De laatste wedstrijd van de avond was niet een spannende want de bekerwinnaar van vorig jaar mocht het thuis opnemen tegen Kom Tie Dan He 010. Dikke cijfers aan het einde van de avond was het resultaat 8-1 want de teamronde ging naar de bezoekers.

Dinsdag was een rustig avondje in de bkercompetitieer Er stond één wedstrijd op het programma. Deze wedstrijd was wel tussen twee teams uit de eredivisie, namelijk: Smokey and the Bandits vs. Helemaal niks. Helemaal niks was deze avond niet bij machten om de wedstrijd spannend te houden. Ondanks een 5-4 uitslag, wat wel spannend klinkt, was er een tussenstand van 5-1 in het voordeel van de mannen uit Het Barbiertje te Hellevoetsluis. De rest van de punten gingen dus wel naar Helemaal niks maar wat hun naam al doet vermoeden hadden ze daar helemaal niks aan.

Op de woensdagavond stond ook maar 1 wedstrijd op het programma. Deze wedstrijd ging tussen Voor Spek & Bonen en Darts4Life. Voor Spel & Bonen opereren normaal gesproken in de eerste divisie waar ze momenteel de 9de plek bezetten. Ze waren dan ook niet op volle kracht tegen Darts4Life uit de Eredivisie en de uitslag zegt dan ook genoeg. Hier werd op het einde van de avond een 8-1 winst voor de bezoekers genoteerd. Alleen Lars Pronk wist voor zijn team de eer te redden.

Op donderdag was het drukker in de bekercompetitie van de O.D.F. Net als de maandag stonden er 4 wedstrijden op het programma. Boelies 1 mocht op bezoek bij Finnegan's Finest in de Emmastraat te Rozenburg. Na de singles was er een tussenstand van 1-3 in het voordeel van de kampioen van de Eredivisie. Hierna was het snel beslist en alle koppels gingen naar de Boelies 1. De teamronde ging nog wel verloren voor de mannen van de boelies 1, die tegenwoordig uit Brielle komen uit cafe Het Vervolg. Dus was er een eindstand van 7-2. Triple nix, de koploper van de 2de divisie, moest op bezoek bij de nummer 6 van de eerste divisie, namelijk Mikado Bulls 1. Ondanks een 1-0 voorsprong was het na de singles 1-3 in het voordeel van de bezoekers.De tussen stand werd nog 2-4 maar bij een 2-5 voorsprong wisten de mannen uit de tweede divisie dat ze door waren. de eindstand werd nog 3-6. Dan de wedstrijd tussen de koploper uit de eerste divisie en de nummer 6 uit de eredivisie. Gaan de mannen uit een divisie lager het zelfde kunstje doen als de koploper uit de tweede divisie. Maar het kunstje kwam niet twee keer voor deze avond. The Knock Offs hebben kennis gemaakt met een genadeloos team uit de eredivisie. 7-0 was de tussenstand na 4 singles en 3 koppels en toen werd er pas een puntje gewonnen door The knock offs. de teamronde ging ook nog naar de eerstedivisonisten, hierdoor stond er op het wedstrijdformulier 7-2 voor de mannen van Ruud Elshout. En dan op papier de meest verrassende uitslag van deze bekerweek. een team uit de eredivisie, Fast & Delirious, tegen een team uit de tweede divisie, De Gouden Leeuw. Fast & Delirious die in het jaar 2015/2016 nog in de finale stonden van de bekercompetitie en toen een verpletterende aankomst hadden bij de finale locatie, waar nog lang overgepraat zal worden, hadden het deze bekeravond zwaar. Na de singles was het 3-1 voor De Gouden Leeuw. Het werd zelfs 4-1 maar toen ging de runner-up van 2016 wat terug doen, 4-1 werd 4-2 en ook de koppel daarna ging naar de mannen uit Brielle, 4-3. De laatste koppel werd gespeeld en de mannen van De Gouden Leeuw konden het hoofd niet koel houden en verloren deze ook, 4-4 en de teamronde moest de beslissing geven. Hier wisten de mannen uit  heenvliet wel als laatste de dubbel te raken en waren zij door in de bekercompetitie.

Op vrijdag was het echt een bekeravondje. Maarliefst 6 wedstrijden die gespeeld moesten worden. De runner-up van vorig jaar, Come Back 1, wist zijn partij eenvoudig te winnen. The entertainers werden met een 8-1 uitslag opzij gezet. In deze partij werd alleen 1 koppel verloren. Double Trouble mocht op bezoek bij The Bulls die hun thuishaven hebben in Bowling Spijkenisse. Er was deze avond geen sprake van problemen op de dubbel voor Double Trouble want na een 0-4 voorsprong uit de singles was het snel 2-7 voor de mannen uit Simonshaven. Ook voor de mannen van JWB-Time uit de eredivisie was het een "makkelijk" avondje. Shit Happens werd op 0-7 achterstand gezet voor dat JWB-Time de teugels lieten vieren, want de laatste twee punten gingen wel naar Shit Happens. Ron's Magnificent Dartietsen kregen Lethal weapon op bezoek. in deze partij was een ware Sister Clash, de zusjes Hanswijk mochten uitmaken of het gelijk werd na de singles of dat Lethal Weapon 1-3 voor kwam. Olga was in deze de beste en maakte de avond voor Lethal Weapon een stuk makkelijker. De tussenstand werd nog wel 2-3 maar daarna was het Lethal Weapon die de laatste 3 koppels hun kant op trokken en zo werd het uit eindelijk 3-6 omdat de teamronde nog wel naar de Dartiesten ging. Zo'n zelfde uitslag was er bij Twenty six what else tegen Doe Eens Gek. Echter kwam hier Doe Eens Gek 2-3 voor maar was het Twenty six what else die de rest van de partijen won. De laatste bekerwedstrijd ging tussen de Jolly Jokers en Motley crew. Hier was het spannend tot 3-3 en toen maakte Motley crew een stap richting de overwinning dooe de derde koppel te winnen. Hierna gaven zij de winst niet meer uit handen en pakte ze ook de 4 koppelpartij en waren het de heren en dames van  Motley crew die door gingen in de beker. De teamronde werd nog wel verloren dus een einduitslag van 4-5 op het wedstrijdformulier.

De loting voor de volgende ronde zal snel plaatst vinden dus houdt de site goed in de gaten waar je de volgende ronde moet zijn.

Succes in de volgende ronde.