Darts update week 8

Iets later dan verwacht maar hier is de darts update van week 8.

In week 8 won Wietze de Wind de 3 extra munten voor het eindfeest en misschien wint hij deze week ook wel want hij heeft weer meegedaan aan de prijsvraag. Iedereen heeft nog de tijd tot vrijdagavond om zijn antwoord te geven op de vraag hoeveel actieve leden er dit jaar actief zijn bij de O.D.F.. Dus doe mee en reageer met je antwoord. Kleine tip. Vorig jaar waren er net zo veel punten te verdelen in de bekercompetitie als er dit jaar actieve leden zijn.

Maar goed de update van de competitie. Er werd weer gespeeld voor de nodige punten in de competitie in de 2de divisie stonden er, als elke week, weer 6 wedstrijden op het programma. En deze week deden er een aantal team goede zaken. Maar liefst 3 maal een 9-0 uitslag en dat gebeurd toch niet vaak. Motley Crew, Doe Eens Gek en Triple nix wonnen allemaal met de maximale score en maken dus stappen in de competitie. Prikm Erin wist ook een mooie uitslag te behalen maar verloor wel 2 punten in de singles maar wist alle andere punten binnen het team te houden. Hier was dus een uitslag van 7-2 op het einde van de avond die op het formulier stond. Stijf Onderaan wist hun eerste partij te winnen. al was het nipt een goede 5-4 overwinning op Komtie Dan He 010 mag er zeker wezen. De gouden leeuw wist zo'n zelfde score neer te zetten tegen Come Back 2 maar de leeuwen vonden het bij 5 punten wel genoeg want ze kwamen 5-0 voor maar verloren de andere punten.

In de eerste divisie was het ook raak voor Boelies 2. Die konden aan het einde van de avond een mooie 9-0 overwinning noteren op Ron's Magnificent Dartiesten. Ger Westerink wist in deze partij een mooie 148 finish te gooien. Almost zat aan de verkeerde kant van de score en verloren van Shit Happens met 5-4. Finnegan's Finest was op dreef tegen Mikado Bulls 1 en haalde 6 punten binnen op in Sportcafe 4 Corners te spijkenisse. Voor Spek & Bonen wist thuis te winnen van The Entertainers. De beslissing v iel in de laatste koppel van de wedstrijd maar de team ronde ging mee naar Bar-Biertje, 5-4 was hier de uitslag. The Bulls kregen deze week Jolly Jokers op bezoek en deze waren niet bij machten om het de stieren moeilijk te maken en zij haalde dan ook niet meer dan 2 punten voor het team. Double Trouble hebben misschien deze week te veel naar hun naam gekeken en konden niet meer punten pakken dan 5 tegen The Man in Black die knap 4 punten wist te bemachtigen. De koploper heeft het moeilijk de laaste wedstrijden in de competitie. The Knock Offs liepen zelfs deze week hun eerste nederlaag op tegen, op de 9 plaatst staande, Twenty six what else. Al was het spannend tot de laatste pot, de teamronde, want deze bracht pas de beslissing, dus een mooie overwinning voor de heren uit Cafe "De oude haven".

Uiteraard werd er ook weer gedart in de eredivisie. Come back 1 was vrij deze week dus die konden kijken wat de concurentie zouden doen. Lekkuh Boeijuh kreeg H.M.N.G.W. op bezoek en dat is altijd een team waar je niet weet hoe sterk ze zullen zijn. Onderschatting kan je duur komen te staan tegen deze mannen maar Lekkuh Boeijuh was gewaarschuwd en deden wat ze moesten doen. De partij is nooit spannend geweest en er kon ook een 7-2 overwinning bijgeschreven worden. Dan de andere concurenten, die mochten tegen elkaar gooien. De klassieker van de O.D.F. V.I.D.A. vs. Boelies 1. Boelies 1 kent dit jaar tot zo ver geen goed jaar. Er werd verloren met dikke cijfers van de andere concurenten. Twee keer een 7-2 nederlaag en dat kon misschien nu goed gemaakt worden door een goede overwinnen te halen in Simonshaven. Echter is de gifbeker nog niet helemaal leeg. V.I.D.A. kwam op voorsprong en de boelies maakte gelijk, maar daarna waren de boelies niet meer bij machten om iets terug te doen. Het werd maarliefst 8-1 voor de mannen uit cafe "De Oude Haven" en hiermee zijn ze nog vollop in strijd voor de titel van kampioen. Boelies 1 lijkt dit jaar te zijn afgehaakt of wie weet komt er een geweldige come back. 7-2 was een populaire uitslag deze week in de eredivisie. 1x dus bij Lekkuh Boeijuh en Fast & Delirious wist met deze cijfers te winnen van Lethal Weapon, ondanks dat er met 2-2 uit de singles was gekomen. Nog een keer deze uitslag was er genoteerd aan de einde van de avond bij Darts4Life vs. Smokey and the Bandits. Met deze uitslag voegt Darts4Life zich dit jaar bij de top 4 en heeft deze positie dus afgepakt van Boelies 1. Ze staan nu stevig op plek 3 al loopt Come Back 1 nog een wedstrijdje achter. Toen waren er nog twee spannende wedstrijden in de hoogste divisie van de O.D.F.. Tweemaal een uitslag van 5-4 en beide pas beslist op de teamronde. D.T.M. kreeg in Cafe Meiburg JWB-Time op bezoek en The Old Fellows mochten op bezoek bij Helemaal Niks. Waar in Meiburg het thuisteam de laatste pot naar zich toe trok, was het in Kordon te hoogvliet de bezoekers die wisten te winnen in de laatste pot.

Hiermee was de week weer voorbij en is de volgende week, deze week, al weer vollop bezig. Mooie wedstrijden deze week en succes met de prijsvragen voor het eindfeest. En hierover gesproken, schrijf je in voor HET FEEST VAN 2018. dit kan bij Albert Foppele de Penningmeester van de O.D.F. want je wilt dit echt niet gaan missen.