Het bestuur stapt op!

Beste Leden van de o.d.f.,

Gisteren heeft het bestuur in het dorpshuis Hekelingen bekend gemaakt dat aan het einde van dit seizoen alle bestuursleden hun functie neerleggen.

De reden dat wij allemaal onze functie neerleggen is dat Albert Foppele, de penningmeester van de bond, persoonlijk is bedreigt. Na ruim 10 jaar ziel en zaligheid in de o.d.f. te hebben gestoken, was dit de druppel die de emmer deed overlopen voor Albert. Na deze bedreiging heeft Albert besloten te stoppen als bestuurslid en de andere bestuursleden zijn solidair aan Albert en stappen samen met hem op.

Wij als bestuur beseffen ons door het invullen van de functies dat daar ook commentaar bij hoort. Wij weten dat niet iedereen tevreden gehouden kan worden en wij stonden dan ook open voor opbouwende kritiek. Echter werd het steeds persoonlijker en is er van opbouwende kritiek geen sprake meer. De meest verschrikkelijke verwensingen kregen wij te horen, met als diepte punt bedreigingen aan het adres van Albert.

Wij weten ook als bestuur dat deze beslissing grote gevolgen kan hebben voor de o.d.f., want mocht niemand zich aanmelden of er melden zich te weinig leden aan voor een bestuursfunctie dan zal het doek na 36 jaar vallen voor de o.d.f., die de oudste wilde bond is van Nederland.

Er worden nu minimaal drie nieuwe bestuursleden gezocht die het dagelijks bestuur zullen vormen, een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. Omdat bloed kruipt waar het niet gaan kan, hebben wij wel besloten om de nieuwe bestuursleden te ondersteunen waar dat gewenst is. Met het opstarten van een eventueel nieuw seizoen zullen wij ook het nieuwe bestuur bijstaan. Je hoeft het wiel dus niet opnieuw uit te vinden.

Wij hopen van harte dat er leden zijn die zich geroepen voelen om deze taken op te pakken. Je kunt je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat de o.d.f. niet verloren gaan.

Het huidige bestuur van de o.d.f.